Generelle krav til pauserom
Pauserom skal dimensjoneres og innredes med hensyn til det arbeidet og de oppgavene som foregår på arbeidsplassen (arbeidets art).
Pauserom
- skal være tilpasset det største antallet arbeidstakere som normalt bruker rommet samtidig
- skal ha et areal på minst 1,2 m2 per person
- skal ha plass til stoler og bord til de arbeidstakerne som skal bruke rommet samtidig
- bør ha kjøleskap hvis spiserommet eller kantinen kun er tilgjengelig deler av arbeidsdagen
- bør være plassert, utformet og innredet slik at arbeidstakere med nedsatt funksjonsevne kan bruke rommet
- bør ha dagslys og utsyn hvis det er mulig
Pauserommet
- må ha stoler og bord til de arbeidstakerne som skal bruke rommet samtidig
- bør ha kjøleskap hvis spiserommet eller kantinen kun er tilgjengelig deler av arbeidsdagen
Pauserommet skal ikke ha annet utstyr eller innredning enn det som er knyttet til pauseromsfunksjonen. Det betyr at det som hovedregel ikke er akseptert å blande ulike funksjoner, som pauserom og møterom, i samme rom.